A Szépművészeti Múzeum már a sokadik Múzeum + éjszakát tartja, melyen a látogatók tematikus tárlatvezetést, finom jazz-t, kézimunkaszakkört és általában borkóstolást kapnak. Korábban a gasztro-tematikát Mautner Zsófi vezette, a drog-tematikát pedig Zacher Gábor. Most az a szerencse éri az érdeklődőket, hogy bor helyett magyar kézműves söröket kóstolhatnak, a tematika vezetésére pedig a Folyékony Kenyeret kérték fel. Szintén előad még Kovács Gábor, ex-malátás söríró. A felszolgált kézműves sörökhöz - Rizmájer Cingulus Porter, Kukoricás Cortez, Keserű Méz, Barcagi Duplabak - Pifet, a Sörbúvár blog gasztronómusát kértem fel, hogy készítsen sörkorcsolyákat.
A Keserű Mézhez már volt sörkori, most Pif újrakomponálta a mustár-méz-sonka-szőlő ízvilágot, egy könnyed kanapévá, és elkészült a sörkorcsolya a Barcagi Duplabak nevű kevésbé ismert fóti barnasörhöz. Az édes, karamellásan kesernyés dióolaj-szín szép duplabakhoz készült sörkorcsolya receptjét ideidézem, a többit elolvashatjátok a Sörbúváron >>>
Mirelit magozott meggyet kis sörrel fölforralunk, majd a sört leöntjük róla és félretesszük. Keverünk egy klasszik Mascarpone-krémet (25 dkg mascarpone, 2 tojás sárgája, 2 csomag vaníliás cukor, 1 tojás fehérjével fellazítva). A leöntött meggylével átjárt sörlében kevés vajjal 70%-os étcsokit olvasztunk és a krémmel lazán keverve egy kis pohárba rétegezzük. A tetejét a sörben forralt kihűtött meggyel és sörben karamellizált cukortörettel díszítjük. Aztán reméljük, hogy legalább a sörből hagynak a gyerekek...