Amikor a helyes sörcsapolás művészetéről beszélünk, akkor mindig kimondatlanul is dolgozik bennünk egy elképzelés a szabályrendszerről, mely megmondja, hogyan kell csapolni és hogyan nem. De vajon tényleg igazunk van-e ezekben képzelt törvényekben, vagy csak felültünk a legnagyobb hangú kocsmai magyarázónak, és azóta magunkénak valljuk az ő féligazságait? De ki mondja ki az utolsó szót ebben a kérdésben? Ki mondja meg mi az igazság?
Most végre rátaláltunk a lehető legautentikusabb forrásra: a Heineken első számú, legkomolyabb magyarországi sörmestere, Benedek László, a kereskedelmi igazgató magyarázza el, hogyan kell jól csapolni. Ha ezt látja valaki, talán egy kicsit elkezd figyelni, hogyan csapolják neki a sört. Végül is a boltban is illik figyelni, amikor a pénztárosnő vadul veri a billentyűket, mindenki tudja, hogy könnyen melléüthet. Pedig ott még nem is az egészségünk, és nem is a sörünk forog kockán.