Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.



A 2010-es év étterme a Somogy megyei Chateau Visz lett, amint az a hivatalos közleményből is kiderül >>>. A nemrég távozott kiváló német chef helyét az ő helyettese, egy másik német, Stefan Gebhardt vette át, aki folytatja elődje izgalmas koncepcióját, miszerint a nagyon lokális – értsd: Észak-Somogy megyei – alapanyagokat ötvözi nemzetközi eljárásokkal, ízléssel.
 


A Dining Guide-Gösser Bock csütörtök esti díjátadó gáláján több díjat is kiosztottak, ezek közül minket kettő (azaz három) érdekel. A Sörmustra sörös receptversenyét azatoth (Tóth Attila) nyerte, aki amúgy televíziós szerkesztő. A nyertes recept pedig pont az a Sörrel töltött kacsa, amit pár hete én is kiszúrtam a DG-n, után is közöltem itt>>>, majd Lilakutyák el is készítette. A díjátadón Horasz reprodukálta>>> a sóval dehidratált, majd meggyes sörrel és ír vörössel feltöltött kacsát Gösser Bockban főtt céklával, és lencsével.
Lett egy közönségdíjas is: Cseh Róbert, aki robull néven küldte be a receptjét, a Hekktörzs Orly módon-t>>>. Ezt csak azért nem kóstolhattuk a gálaesten, mert elkészítése nyilvánvalóan komoly logisztikai kihívásokat és kellemetlen zsírszagot okozott volna.



Az éttermi sörös receptverseny győztese az Alabárdos Étterem lett, ahol Nyúlgerinc barnasör mártásban volt az étlapon idén, és gálafogásként is ezt kínálták. Kérem ezúttal ne háborogjunk az apró adagon – a gálaesten 17 fogást>>> kellett végigennie a nagyközönségnek, így tapintatlanság lett volna nagyobb adagokat adni – az étteremben gondolom azért nagyobb volt. Bíró Lajos előző nap még visítozó kolbásza és Horász-azatoth zseniálisan ízes sörös kacsája után az Alabárdos sápadt kis finomságai nem hagytak túl nagy nyomot bennem. Ha jól értettem, itt nem annyira az ízekre, hanem inkább a textúrára, az ötlet eleganciájára kellett figyelnünk. De azért az este végére kialakult bennem egy olyan benyomás, hogy a nyúlhús nem egy kifejezetten ízes hús. Ennek egyébként az is oka, hogy legalább hat nyulas fogást kóstoltam, és már arra gondoltam, hogy fel kéne zavarni egy tapsifülest a színpadra, és adni egy díjat annak, aki lepuffantja.
 

Címkék: nyúl kacsa vacsora

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr822605900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2011.01.24. 17:25:04

pedig a tEpsifüles eléggé markáns hús.
süti beállítások módosítása