Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Mint régi, nagy ellenfelek, akik már évtizedek óta kerülgetik egymást, miközben várják is a találkozást, végre szemtől szemben ültünk, és feszülten figyeltük egymást, én és egy korsó Paulaner Salvator. Úgy képzelem el a pillanatot, hogy a masszív facsillárokon is kopaszra…

A magyar komló II.

2009.11.28. 09:40 - TonyCaviar

Az egyetlen magyar komlóültetvény patinás komlószárítójában járunk, a bumfordi 50-es évekbeli épület legfelső emeletén. Jelenleg semmiféle munka nem folyik az épületben, mi kattintgatjuk fel a lámpákat, majd távozás után le. A tulajdonképpeni szárító egy nagy…

Címkék: komló újszilvás

A magyar komló I.

2009.11.27. 09:30 - TonyCaviar

Magyarországon egyetlen helyen termesztenek ipari mennyiségben komlót, és ez az ültetvény a Pest megyei Újszilvás mellett található. A FK tudósítója vette a fáradságot és személyesen kereste fel a helyszínt. Nagy Istvánnal, az ültetvény vezetőjével azt beszéltük meg, hogy…

Címkék: komló újszilvás

Wel Scotch

2009.11.26. 09:35 - TonyCaviar

A múltkor a Crazy Caféban kicsit szomorú voltam, hogy lemaradtam az igen egzotikusnak hangzó Wel Scotch-tól, amit a francia Kronenbourg gyárt whiskey-malátából. Így aztán, amikor megláttam egy boltban nem sokat gondolkodtam, „biere nouvelle!” felkiáltással magamhoz ragadtam…

Szigeti Csaba, az Új Tündérkert étterem tulajdonosa végre korrektül elmondja, hogyan lesz bizonyos vendéglátóhelyeken a világszinvonalú sörökből poshadt lötty. Majd tanácsot ad, hogyan lehet 6 korsó sört kicsapolni úgy, hogy mindegyiknek meglegyen még aa habja, amikor a…

Mi ez?

2009.11.24. 19:25 - TonyCaviar

Címkék: rejtvény

Bohemia Gold

2009.11.24. 09:30 - TonyCaviar

Többször láttam már, de olyan vacakul néz ki, hogy nem akadt meg rajta a tekintetem, de aztán érdekelni kezdett, hogy mit próbálnak ránk sózni a Bohemia címszóval, és tettem egy kísérletet. Kinyitásnál hozza az elvárásokat, a szaga lúgos és vacak. Színe érdektelen. Az első…

Vettem a múltkor egy sörös szakácskönyvet – A legfinomabb sörös ételek. A minap végre tesztelhettem belőle egy receptet. Igencsak billegett a léc. Próbálom némiképp tudományosra venni a sörrel való főzés című alkurzust, de sajnos ezen a területen igen nehéz…

Miután péntek délutánra, három-négy nap csend után a sörcefre aktuális sűrűsége (SG) elérte a 1009-es számot (1010 alatt lehet palackozni), fogtam két rekesz üres üveget, kimostam, leáztattam végül megfertőtlenítettem, aztán beletöltöttem a sört, ami amúgy rohadt keserű a…

Címkék: sörfőzés otthon

Felhasználói szempontból talán mellékesnek tűnik, mit matatnak csaposok a pult alatt, de valójában nem az! Ebben is ott van egy pár mozzanat, ami eldönti, hogy a sör jó lesz-e vagy sem. Heineken bácsi ezt is elmagyarázza.

süti beállítások módosítása