Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Aranyos rózsaszál

2010.03.03. 09:14 - TonyCaviar

A szarvasi székhelyű Agro-Flott Bt. békésszentandrási sörfőzdéje hazai viszonyok közt komoly hírnévnek örvend, amióta Black Rose nevű sörükkel repülőrajtot vettek az ínyenc sörök pályáján. Most a Gold Rose került a kezünk közé.

Legyünk őszinték: a külseje ugyanolyan tré, mint a házi sörfőzdék olcsó 2L-es pillepalackjaié, csak kicsit másképp. Az azért disszonáns, hogy miután vették a fáradtságot arra, hogy 0,33-as nonkonform üvegbe töltsék, élénk-színű, keménypapír-logót ragasszanak rá, és a kupakját is beborítsák a borokhoz hasonló műanyagnyakkal, a középpontban lévő rózsaábrázolást a windowsos klipart-készletből oldják meg. Vizuális vákuumban él és tragikus képhiányban szenved a dél-Alföld! Fotósok, irány Békésszentandrás!
Kitöltve szép mélynarancs-borostyán-tea-színe van, méltó egy India Pale Ale-hez. Habot alig vet, bárhogy trükközök. Alig van illata, mézes, olajos, nehezen löttyenő folyadék, kicsit félelmetes.
Az íze is ütős, elsőre meglepő, sőt visszatetsző – édes és alkoholos. Olyan, mint a sűrű likőrös kávé, sok alkohollal, sajnos nem valami kiegyensúlyozott, de legalább van benne műsor.
Aztán egyre érdekesebb lesz, a likőr és a kávé lassan komlósodik, finomodik, de sosem válik igazán finommá, amiben talán a brutális alkoholgőz is szerepet játszik.
Vak kóstoláson minden bizonnyal azt mondanám, valami újhullámos skót vagy amerikai kis sörfőzde terméke, nem világos, hogy milyen műfajban. IPA lehetne, ha a komló irányítana, de nem: itt az édes maláta-lavína diktál. A csakajósör leírása világos-bak kombinációnak mondja, amit nem lehet megkérdőjelezni, de nem sok kontextust kínál. Szegeden csapolva is lehet inni, a fővárosban tudtommal csak az üveges elérhető.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr821798343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2010.03.04. 15:15:53

én passzolnám, de mindjárt jön Dusamen és megvédi. :)

Gérard Duchemin 2010.03.04. 15:22:23

Én még csak a világos fajtát ittam, akkor éppen tetszett, olyan hangulatban voltam. Az üveg tényleg félelmetes, de jobb mint a lóbányait majmoló gagyimagánfőzdék magyarkodó marhaságai. Kíváncsi vagyok erre a black rose-ra, és ha belegondolunk abba, hogy hazánkban szinte csak a vizezett, kukoricázott léknek van kultusza, ez egy jó irány lehet.

Pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2010.03.04. 15:23:09

na ugye...

Két Black Rose rendel!

Gérard Duchemin 2010.03.04. 15:24:27

@Gérard Duchemin: Ja bocs, most látom, te is a Gold Rose-ről írtál. Én nem vagyok otthon az angolban, de ha valami aranyos színű, az golden, és nem gold. Így a gold melléknévként furcsa, de inkább egy nyelvhez értő tudorra bíznám.
süti beállítások módosítása