A válasz nagyon egyszerű, ugyanis erre csak egyetlen helyen van lehetőségünk. És ott is csak egy hónapig.
Nem csoda, ha legtöbbünk figyelmét eddig elkerülte a Veres Pálné utcai Cheers Drink Bar. Egy hatalmas Ady-emlékplakett mellett, a portálja pont akkora, mint az ajtó, amin be kell lépni, a keret és minden más feketére van festve, a fekete fémrostélyból, mintha fekete fém hajóorr kúszna elő, rajta absztrakt neoncsíkokkal, az egész a nyolcvanas éveket már megvető, mégis annak szupergagyi ízlését tökélyre fejlesztő 90-es évek elejét idézi, amikor a fekete-rózsaszín kombinációk, az aerobic,a szagosradír, az építészetben pedig az éles szögben végzőső zöld-lila ívek uralkodtak.
Ha túltettük magunkat a design bakugrásain még mindig hátra vannak az emeleti falra festett íróportrék – pl. Ady Endre – akik a hely szűkösségéből fakadóan szinte veled isznak az asztalnál. Összesen kb 30-40 ember befogadására alkalmas a helyiség, mégis figyelemre méltó módon négy féle sört csapolnak. Ez főképp azért van, mert a kocsma a Fóti Ostrebrau sörfőzdét is jegyző Gyenge Zsolt kezében van, aki értelemszerűen a fóti söröket csapolja itt, plusz a kényeskedő sörsznobok számára egy sima Paulanert.
Osterbrau sörből kettő van állandóan csapon: a világos és a narancsos-mézes gyömbéres. Amikor odamentünk mégsem ezeket kóstoltuk, mert hamar kiderült, hogy jelenleg egy vendégsör is csorog: a az egyetlen magyar-cseh IPA-ja, amit a cseh Jan Surany, a Pivovarsky Dum sörmestere főz a felsőzsolcai Serforrás főzdében. Mindössze pár hordó van belőle, így Gyenge Zsolt előrejelzése alapján még körülbelül egy hónapig lesz kóstolható. Azok, akik lemaradtak a decemberi Főzdefeszt buliról, most hamar bepótolhatják. Azért senki se számítson egy Mikkeller Single Hop-hoz hasonlító exkluzív őrületre. A Serforrás IPA európai komlóval készült, kedves , kiegyensúlyozott ivósör, igaz 6%-os ereje magyar viszonylatban már a vadak közé sorolja.