Mi, a Főzdefeszt évek óta építgetjük képzeletben a kocsmánkat, és most végre kulcsszerepet kaptunk egy valóságos kocsmában. Megnyitottuk a Léhűtőt a Gozsdu-udvarban, a Madách sétány és a Holló utca sarkán. Természetesen csak kézműves söröket árulunk, csapoltat és üvegeset, lásd sajtóanyag. A belső tér Bonta Gáspár munkája, a sörtörténeti kincsekért a Sörcikkgyűjtők Egyesületének tartozunk hálával. A pult-designt pedig a saját két kezemmel fotosoppoltam. Gyertek el, teszteljétek le!
Idézet a sajtóanyagból:
A léhűtők egykoron a sörgyár legunalmasabb munkáját végezték – a forró sörlevet kevergették, hogy gyorsabban hűljön. Az, hogy néha felületesen végezték a munkájukat, mindössze annak bizonyítéka, hogy felfogták hivatásuk totális értelmetlenségét – a sör ugyanis magától is kihűl, csak ki kell várni.
Az ő bölcsességük jegyében, és Gambrinus nagyobb dicsőségére alapítottuk a Léhűtőt, ahol a belvárosi állat is lelegelheti a kézműves sörforradalom gyümölcseit. A Léhűtőben hat sörcsapról kínáljunk a magyar söröket, folyton változó összetételben, beleértve a legfrissebb gerillasöröket és azokat a különlegességeket, melyeket a következő Főzdefeszt titkos listájáról lestünk le.
Egyébiránt pedig craft-beer bar lévén, nyitható vitrinben (hűtőben, palackban) prezentáljuk a legjobb import IPA-kat és stoutokat, weizeneket és dubbeleket: hivatalos BrewDog-ellátónk a Csakajósör. Sörkorcsolyák tekintetében hosszútávon átírjuk a történelmet, rövidtávon csak sör alá való apróságokat tudunk kínálni.
Igyekeztünk olyan belvárosi enteriőrt teremteni, melyben egyszerre nyer kifejezést a jó sör iránti ősi tiszteletünk és a sör új formái iránt érzett végtelen kíváncsiságunk. És olyat, amiben jól érzik magukat a léhűtők.